Algas 2012 - diapositivas
En Galicia contamos cunha elevada presenza de algas nas nosas costas.Tradicionalmente,os seus usos estiveron vinculados ao agro, como abono e alimentos para animais.Algunhas especies usábanse para curar doenzas,como catarros,bocio e úlceras na pel.
As algas están moi presentes na nosa vida diaria:pizzas,doces, flans, patés,iogures e batidos son algúns dos alimentos que consumimos acotío e que conteñen extractos de algas.
As algas son un alimento de alto valor nutricional. A abundancia de nutrintes e especialmente de sales minerais, fan das algas un alimento saudable para o noso organismo.
Conteñen grande abundancia de vitaminas,teñen un apreciable contido en proteínas.Poden actúar como reguladoras da tensión arterial,e presentan un baixo contido en lípidos totais.
O elevado consumo de algas está entre as causas de escasa incidencia de problemas cardíacos entre a poboación do Xapón.
No hay comentarios:
Publicar un comentario